Om

Om

Mine værker, uanset om det er skulpturer eller malerier, afbilleder mennesket som en del af naturen. Jeg maler og skulpturerer kvinder, skildret med krukke som underkrop og overkrop i symbiose med planter. Værkerne viser ofte blottede barme og kønslem. De symboliserer, at vi skal turde blotte os for hinanden, ligesom de også fortæller om menneskets seksualitet, kroppens og naturens processer og forgængelighed.


Naturen repræsenterer for mig, det vi alle er en del af, nemlig livets cyklus. For stort set alt i naturen spirer, blomstrer, visner og dør og jeg er meget bevidst om den stærke symbiose, der ligger i naturen, og mennesket som subjekt heri.About

Anne-Mette Cortsen, 1976, has attended Academi of fine arts, Foundation course, Aarhus


She has an architectural master degree from the School of Architecture in Aarhus.

 

She has since 2003 been exhibited at several highly known Danish Galleries including KØN, The gender Museum in Aarhus and also the famous Grenens Museum of Art in collaboration with Gallery Rasmus.


She has won several awards and exhibited in several juried exhibitions. Most recently she was chosen for the juried KP22, KP17, KS17 and KS18.


Today she has her own studio in Skødstrup, Denmark.

 Uddannelse

 

2013-2014

Billedkunstner, 1. semester, Basisuddannelse.

Århus Kunstakademi.


2004 - 2005:

Kunstpædagog

Æstetisk pædagogisk efteruddannelse i billedkunst.

Peter Sabroe Seminaret, Århus.


1996 – 2002:

Arkitekt Cand. arch.

Afd. Møbel og rumkunst.

Arkitektskolen i Århus.


1992 – 1995:

Student

Matematisk linje.

Billedkunst som valgfag.

Struer Gymnasium.


Kurser

2003: Grafisk kursusforløb, Århus grafisk skole

2000: Koldglas kursus, Clay and Art i Århus.


Medlemskaber

BKF

ProKK

KKS


Anne-Mette Cortsen (tidligere Jørgensen), 1976, har gået på Århus kunstakademis Basisuddannelse. Hun er uddannet møbel og rumarkitekt på arkitektskolen i Aarhus, og har endvidere gennemført et kursusforløb på Århus grafisk skole ved Bo Mølgaard


Hun har siden 2003 udstillet i bl.a. Bredgade Kunsthandel Kbh.,  Galerie Wolfsen, Ålborg, og har vist værker ved kuraterede udstillinger på bl.a. Kvindemuseet i Århus samt på Dronninglund Kunstcenter.


Senest har hun haft et værk med på den censurerede udstilling KP 22 og KP17 (Kunstnernes påskeudstilling i Kunsthal Aarhus), KS17 og KS 18 (Kunstnernes sommerudstilling i Janus bygningen).


Hun har vundet flere priser og udstillet på flere censurerede udstillinger.

Lena Velez Larsen, cand.mag, skriver om mine malerier:


"Stærke, mystiske kvinder poserer tænksomt i Anne-Mette Cortsens malerier på en måde, som ikke så let lader sig fortolke. Klare farver, blomster og smukke, svungne linjer gør det let at elske disse kvinder og den plads, de udfylder i maleriet. Men via farvens kontrast og stregens spænding fornemmer man uden tvivl de emotionelt brogede undertoner, der gør at man får lyst til at bruge tid og undersøge malerierne. Er det et vurderende, evaluerende eller forberedende væsen vi har foran os? Et væsen er det nemlig, for underkroppen består mestendels af plantevækster eller dyreformer.


Når Anne-Mette Cortsen har valgt at fusionere flora og fauna, er det for at understrege den stærke symbiose, der ligger i naturen, og mennesket som subjekt heri. I forhold til de tidligere legende og humoristiske fortællinger om menneskets, især kvindens, skønne og til tider selvmodsigende væsen, fortæller disse nye malerier en mere komplet og eftertænksom historie, hvor elementet tid er blevet medspiller. Som udviklende og modnende menneske og kunstner, kan man sige at det er en naturlig og meget klædelig udvikling, hvor Anne-Mette Cortsen viser sin styrke og dybde på en ærlig og troværdig måde. Netop det at stå ved sig selv og blotte sig er en vigtig del af billedernes tema. De blottede barme og fallossymbolerne symboliserer dette, ligesom de også fortæller om drift, lidenskab, skabelse og forgængelighed. Det er nemlig en fortælling om livsfaser.


Stort set alt i naturen spirer, vokser, blomstrer, visner og dør, og bevidstheden om egne rødder og hvad man ønsker at give videre til sine børn og den øvrige menneskehed er allestedsværende mellem disse smukke, reflekterende skabninger i malerierne. Livet sker uanset hvad, så man må bare følge med og acceptere at man ikke altid kan blomstre – der er årstider, som Anne-Mette Cortsen siger. Med dette budskab bekræfter hun den helt specielle grundpræmis, som altid har kendetegnet et Anne-Mette Cortsen værk siden det allerførste; evnen til at favne den menneskelige skabning på godt og ondt. Omsorgsfuldt konstaterende, at vi hverken kan eller skal styre vores dyriske væsen og følelsesmæssige omskiftelighed fuldt ud."